Interactie met moslims

Ik word nogal eens het racismehoekje in gedrukt. Ik ben een racist. Ik heb een hekel aan buitenlanders. Ik ben een nazi. Ik ben een bruinhemd. Ik wil dat de treinen weer naar het oosten gaan rijden.
En waar dat op gestoeld is, is mij onduidelijk. Ja, ik bezig wel eens pittige woorden en ik barst van de vooroordelen maar daar zit vaak een oorzaak achter. Zo wens ik bijvoorbeeld niet zomaar iemand dood omdat hij/zij iets achterlijks zegt of doet. Meestal zucht ik om dit soort mensen.
Je verliest wat mij betreft het recht op ademen als je iemand of iemanden iets verschrikkelijks aandoet. Dat heeft helemaal niets maar dan ook niets te maken met racisme en/of discriminatie. En ik zeg er in duidelijke bewoording iets van als iemand, in mijn ogen, ontoelaatbaar gedrag vertoont. Dat heeft helemaal niets maar dan ook niets te maken met racisme en/of discriminatie.
En om te bewijzen dat kleur, ras, geloof mij geen reet uitmaakt volgen hieronder 2 voorbeelden van mijn interactie met moslims gisteren.

Ik had de jongens beloofd om 13 uur te gaan voetballen op het Johan Cruyffveldje. Toen we aankwamen liepen er een mannetje of 8 een partij te spelen. Moslimjongens van rond de 20. We vertrokken weer en zei tegen m’n jongens dat we om half 3 nog eens gingen kijken. Om half 3 waren de moslimjongens nog steeds op het veld maar een partij speelden ze niet echt meer. Ik vroeg deze jongens of wij de andere helft van het veldje konden gebruiken en raakte aan de praat. Mijn jongens gingen ondertussen rammen op de goal. Ontzettend aardige jongens waren het, goede voetballers ook. Ze groetten zelfs nog toen ze weggingen.

Tegen vijven bracht ik mijn jongens weer naar hun moeder. Het werd al wat schemerig, jongste sliep als een blok en oudste speelde achterin op zijn tablet. Ik haalde een auto met Kleve-nummerbord in. In deze auto zaten een gehoofddoekte mevrouw achter het stuur en 3 flink bedekte vrouwen. In mijn achteruitkijkspiegel zag ik dat maar één klein lampje op hun auto werkte. Ik deed m’n alarmlichten even aan maar dat had geen effect of ze begrepen het niet, dat kan ook. Ik liet me door deze auto weer inhalen maar de bedekte mevrouw op de bijrijderstoel zat met de rug naar het raam gekeerd en ook de bestuurster keek niet opzij.
Ik ging naast hun auto rijden, toeterde even, gaf aan dat hun verlichting niet (goed) werkte en reed door. Even later zag ik in de achteruitkijkspiegel dat de verlichting van de auto aanging. Ze haalden mij weer in en alle vier bedankten me vriendelijk voor de waarschuwing.

En dit, lieve lezer, had ik dus bij een willekeurig iemand gedaan. Want het boeit me geen reet welke kleur je hebt, welk geloof je aanhangt of welk ras je bent.

Ik denk, ik zeg het ff.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s