Spelletjes

De algemeenheid van de mensen zien mij als een knorrige, chagrijnige, boze en zeikende middelbare leeftijdman maar als je mij ietsjes intiemer kent dan weet je dat ik eigenlijk diep van binnen een reuze leuke jolijtgast ben. Ik hou van gezelligheid. Ik hou van lachen. Ik hou van dom lullen. En ik hou van spelletjes!

Spelletjes spelen vind ik leuk. En dan hoef ik niet eens te winnen, dat vind ik niet meer nodig. Ik heb immers in het verleden al vaak genoeg bewezen dat ik in veel gevallen onverslaanbaar ben. Al moet ik er wel bij schrijven dat het dan vooral kennisspelletjes waren, bij behendigheidsspelletjes (gelukspelletjes noem ik ze) zuig ik heul hard. Gelukkig heb ik meer succes in de liefde.
Ik speel te weinig spelletjes de laatste tijd. Jammer is dat.

Wie is de mol vind ik ook leuk. Natuurlijk om het spelelement, de spanning en de hoofdrolspelers. Maar vooral omdat ik het produceren ervan zo interessant vind. Het verzinnen van al die opdrachten. Wat zou me dat fantastisch lijken in dat productieteam te zitten. Ik ben er tenslotte creatief genoeg voor. Ik verzon vroeger al speurtochten door de buurt en kortgeleden deed ik het ook nog voor de verjaardagsfeestjes van Sam en Teun. Leuk vind ik dat.

Dus, lieve lezer, 1+1=2. Als Wie is de mol niet naar mij komt, maak ik zelf wel een soort Wie is de mol. En dat heb ik dus ook gedaan. ‘Zoek de saboteur’ noem ik het. Met heel beperkte middelen heb ik een conceptje in elkaar gedraaid gestoeld op het concept van Wie is de mol. Maximaal tien deelnemers en acht spellen waarbij behendigheid, kracht, kennis en logisch nadenken nodig zijn.
Terwijl er een saboteur aanwezig is die de boel tja, loopt te saboteren. Voor de deelnemers zaak om zoveel mogelijk punten te verzamelen en uiteindelijk de saboteur te ontmaskeren. Jolijt ten top, lijkt me. En met mijzelf als spelleider moet het haast wel een succes worden.

Nu maar wachten op mooi weer.
En oja, ook niet onbelangrijk, een groep deelnemers.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s