FarManus

Binnenkort word ik miljardair. Noteer maar vast; ‘Manus wordt binnenkort miljardair’. En dat gaan jullie, ‘de mensen’, allemaal betalen. Noteer dat ook maar vast. Ik heb namelijk iets tamelijk briljants bedacht.

Ik zal het hier zoveel mogelijk in begrijpend Jip en Jannekketaal uitleggen. Zodat jij, de gemiddelde lezer, ook begrijpt waarom jij, de gemiddelde lezer, mijn miljardairheid gaat financieren.

Waar gaat het meeste geld in om, vraag je je af? Juist, de oliebusiness, de wapenbusiness en de farmaceutische business. Nou, en in dat laatste segment ga ik dus mijn fortuin vergaren. Gewoon omdat ze moeten kappen met die eerste twee.
Pijn wordt meestens onderdrukt door medicijnen. Je hebt pijn, je neemt een pilletje en wollah, de pijn is weg. Simpel.
Wat veel mensen niet weten is dat pijn in de hersenen gecreëerd wordt.

Zum bleistift; Je stoot je knie tegen, laten we zeggen, een deurpost terwijl je al fietsend een snelheid van ongeveer 25 km/u hebt. Op het moment van impact gaat er een pijnprikkel in een fractie van een fractie van een milliseconde naar de hersenen. De hersenen denken in een fractie van een fractie van een milliseconde “goh, die lul is tegen een deurpost aan geknald en dat is pijnlijk” en stuurt in een fractie van een fractie van een milliseconde een pijnboodschapper naar de betreffende knie.
Met een para’tje of ibu’tje is deze pijn te onderdrukken. Maar veel mensen weten niet dat het dit para’tje of ibu’tje geen fuk uitmaakt waar de pijn in het lichaam zit, het para’tje of ibu’tje schakelt gewoon de pijnboodschapper uit. Juist, de pijnboodschapper die vanuit de hersenen teruggestuurd naar de pijnplek wordt.

En nu heb ik bedacht dat we dit proces exact hetzelfde gaan ontwikkelen bij jeuk. Want ook jeuk ontstaat in de hersenen, mensen!

Mèn, wat zou dit een doorbraak tegen mijn psoriasis zijn!

Ik ben vast een geldpakhuis in de tuin aan het bouwen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s