Vooruitzien is regeren

Branding.png Mijn vader zei het al, mijn sensei zei het al, mijn pelotonleider zei het al, het woordenboek zegt het en eigenlijk zeg ik het zelf ook regelmatig; Vooruitzien is regeren.

Altijd nam ik in het voorjaar de volledige 30 behandelingen tot me om tijdens de zomermaanden ontstellend bruin en vrijwel helemaal psoriasisvrij te zijn. Maar altijd in de wintermaanden kwam mijn ziekte wéér in alle hevigheid opzetten. Dan zat ik er wéér ‘helemaal onder’. Om daarna in het voorjaar wéér met de cyclus te beginnen.
Goed, het was een geregeld leven en ik was er aardig aan gewend maar zoals bij veel dingen in mijn leven BEN IK ER EEN KEERTJE POEPZIEK VAN!

Vorig jaar voorjaar besloot ik mijn behandeling te splitsen. De eerste 15 keren in april/mei en de laatste 15x in oktober/november. Even een keer iets ander proberen, wat had ik te verliezen?
En lieve lezer, ik kan melden dat dit fantastisch heeft uitgewerkt! Mijn ‘plekjes’ zijn momenteel te verwaarlozen en goed met crème onder controle te houden. WHOOOHOOOO!!! Vooruitzien is regeren. Punt.

Behalve die plekken op mijn scheenbenen, die blijven irritant aanwezig. Maar ja, die blijven eigenlijk altijd wel zichtbaar. Ook met de volledige behandeling in het voorjaar. Maar ik zou geen huis-tuin-en-keuken MacGyver zijn als ik ook daar niet een oplossing voor heb.
Zon en zee zijn erg goede heelmeesters tegen psoriasis en laat ons hier in ons kikkerlandje tegenwoordig nou van beiden voldoende hebben! Ik zal dus de komende tijd wat vaker westwaarts moeten gaan en langs de branding vertoeven. Zin an!
Vooruitzien is regeren immers.

Voel jij er iets voor om mij te vergezellen op zo’n (romantische) strandwandeling, schroom dan niet en schrijf je gerust in. Misschien val jij wel in de prijzen?
Wie weet tot gauw!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s