Hazes’en

Als je van je hobby je werk kunt maken heb je het volgens mij redelijk tot goed voor elkaar. Zei hij zonder komma’s.

Het is nagenoeg bekend dat muziek mijn hobby is. Of eigenlijk muziek verzamelen. Ik heb al een flink aantal kilojoules aan muziek in de iTunes staan en mijn gehobby is dan dat ik daar lijsten van maak, de achtergrondinformatie aanpas (jaartal, album, componist enzo) etc. om zo altijd goeie muziek aan m’n harses te hebben.
Dit doe ik al sinds ik m’n iPod heb en hoef ik dus niet naar de radio te luisteren. Want radio zuigt. Punt. En trouwens, waarom zou ik zo’n ding anders hebben, niewaar?

Mijn laatste klus was het verzamelen van heule ouwe platen. En dan echt van die HEULE ouwe. Waar je de knarre krassen nog op hoort. Prachtig! Is er een oudere dan ‘Swing low, sweet chariot’ uit 1864? Laat me dat dan even weten.

Vòòr deze laatste klus kwam vanzelfsprekend de één na laatste klus en dat is de reden van dees anekdoot (mooi hè, een voorwoord). Het verzamelen van de originelen van bekende covers.
En dan kom je al gauw uit op Andre Hazes. Dré hoorde een lied, ging ervoor zitten, pakte wat bier en knakworsten, nam zijn rijmboekje ter hand en schreef een Nederlandse tekst op de melodie van dat lied. Met een dot van een carrière als resultaat. Ik vind dat mooi en het zette me van de week aan het denken.

Het is nagenoeg bekend dat ik in m’n vrije tijd een entertainer ben. Sterker nog, mijn alter ego is Jack the Entertainer. Organiseer een feestje, kwak er een geluidsinstallatie met een microfoon neer en ik zorg dat de entertaining aanwezig is. En met wat enthousiast publiek erbij heb je zo -hatseflats- een topfeestje!
(Bedenk me trouwens net dat op het laatste feestje waar ik binnen entertainde het publiek voornamelijk buiten zat. Maar dat kon ook met het zwoele weer te maken hebben gehad. Hmm, aandachtspuntje.🤔)

Ik heb besloten om eens te kieken of het mij lukt om wat (wereldberoemde) melodieën te voorzien van een Nederlandse tekst. Niet de letterlijke vertaling hoor! Da’s makkelijk. Nee, een compleet nieuwe tekst. Gewoon voor de lol en wellicht later voor de big moneys misschien leuk voor mijn entertainingoptredens.

Welke nummers zal ik eens Hazes’en? Kom maar door met suggesties.
Ik heb het bier en de knakworsten al klaargezet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s