Wat ’n boudel

 Mensen die mij best wel dierbaar zijn noemen mij vaak gekscherend een nepsupporter of tv-supporter. Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op, ik ben namelijk heul geen supporter. Ik support geen enkele club en het boeit me geen bips als een club verliest. Ik ben misschien even flauw maar ik laat mijn humeur er niet door bederven.

Ik ben wèl een voetbalkijker. En dan het liefst een voetbalkijker in een relax sfeertje voor de buis. Ik vermoed dat mijn dierbaren dat verwarren? De gekkies.

Ah, het woordje buis is gevallen. Danny Buijs was een hele matige voetballer die het op karakter toch verrassend ver geschopt heeft. Als trainer van een amateurclub heeft hij het ook best wel prima gedaan. Maar daar houdt het voor mij dan ook wel op.
De jongen is veel te vroeg begonnen aan het grote mannenwerk, trainer van een profclub, FC Groningen is dat. Uit het prachtige jaar 1971. Goed, hij beschikt over een hele matige selectie maar na 3 maanden mag je toch van een profploeg verwachten dat ze een beetje op elkaar zijn ingespeeld? En als het niet loopt in een wedstrijd, mag je toch minstens van een profclubtrainer verwachten dat er een tactisch B-plan of zelfs een C-plan is? Dat ontbreekt (nog) aan Danny. Hij is nog teveel voetballer en te weinig trainer/coach.

En dat brengt me bij de grote schuldige aan het (tot nu toe) slechte seizoen, technisch directeur Ron Jans. Sinds hij terug is gaat het beroerd met de FC, valt mij op. Ik heb de ins en outs niet hoor, ik ga puur af op wat ik op tv zie. En ik zie een miezerig, dictatoriaal mannetje. Dat vond ik al toen hij nog trainer was (bij winst was het zijn verdienste, bij verlies lag het aan de spelers) en nu hij verantwoordelijk is voor het technisch beleid vind ik dat nog steeds.
Hij knikkerde één van de beste (assistent) trainers eruit (volgens spelers ging het vorig seizoen pas lopen nadat deze trainer zich met de tactiek ging bemoeien), hij is verantwoordelijk voor deze hele matige spelersgroep en hij is verantwoordelijk voor het aanstellen van deze onervaren trainer.
Daarbij zie je dat spelers met frustratie in hun lijf rondlopen met relletjes (Idrissi, Mahi, Veldwijk), een arrestatie (Padt) en rode kaarten (Hrustic, Zeefuik). Natuurlijk zal dit te maken hebben met de slechte resultaten maar ook zeker het (Jans’) beleid zal er mee te maken hebben.

Hans, knikker Jans eruit, stel een ander (Erwin Koeman?) aan als TD en haal als de bliksem Marcel Groninger terug. Want zo kan het niet langer.
En dan kon het wel eens gebeuren dat zelfs ik een supporter wordt.

5 gedachten over “Wat ’n boudel

 1. Mag ik even niet reageren.
  Ooit, maar wel heel kort woonde ik in de Lichtstad van het Zuiden.
  Later ging ik daar naar de grote school.

  Maar verstand van Voetbal heb ik niet.

  Off topic: Wie staat er bovenaan in onze nietige vaderlandse voetbalcompetitie ???

  Vrolijke groet,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s