FC Barcelona

Ik vind het hastikke goed dat Frenkie voor 80 miljoen naar Barcelona gaat. Het werd wel eens tijd dat Nederlandse topvoetballers voor absurd hoge prijzen verkocht worden aan puissant rijke clubs. Nu Matthijs nog ff voor minimaal 100 miljoen en Steven voor minimaal 110 (ga allebei ook naar Barcelona joh!).
En op de volgende lichting mag men, wat mij  betreft, gerust bij minimaal 250 miljoen beginnen met bieden.
Kom op zeg! Ik zie in Europese competities spelers lopen met een prijskaart van hier tot Langetabbetje en is dat aan hun kwaliteiten af te zien? NEE!

Ik las dat Frenkie direct al tot de grootverdieners bij de club gaat behoren en 10 miljoen per jaar gaat verdienen. Is toch fantastisch!? De jongen is 21 jaar en gaat even 10/12 jaar bij Barcelona voetballen, waarvan ook nog 2/3 jaar met Messi (!), om daarna heerlijk te gaan rentenieren. Prachtleven.
Over prachtleven gesproken. Die Cillissen heeft het helemaal mooi bekeken. Dagelijks 2x trainen, zaterdags op de reservebank zitten en miljoenen vangen (zou Barcelona nog een 5e/6e/7e keeper zoeken trouwens? Ik vraag dit even voor mezelf, ik kan het nog steeds hoor na een paar trainingen).

Laat Frenkie maar mooi een geweldige carrière bij Barcelona krijgen, ik gun hem dat van harte.
Dan kan hij over een jaar of 10 mooi mijn jongens kennis laten maken met de club, trainer en spelers, ze een beetje wegwijs maken in Barcelona en wellicht helpen met een huisje vinden.
Tegen die tijd zullen de transfersommen de miljard wel naderen, dunkt me.

Ik zaakwaarneem mijn jongens dan wel.

56 gedachten over “FC Barcelona

 1. Frenkie, ik heb wat navraag gedaan want ik dacht dat ik gek aan het worden was. Vanaf het moment dat hij zo in de picture kwam ben ik op hem gaan letten. Ik zag balverlies, struikelen over de bal, terugspeelballen, en dat gaat dan voor 80 miljoen naar Barcelona. En dan is het nog niet eens de beste de Jong van de Nederlandse velden. Maar gelukkig kreeg ik bijval. Ik ben niet de enige die het niet ziet. Het werkt gewoon zo, de pers is voor Ajax, dus die schrijven positief over Ajax voetballers waardoor hun marktwaarde omhoog gaat. Nou ja, Frenkie schijnt ook een behoorlijke bankzitter te zijn.

  Geliked door 1 persoon

   1. Omdat ie af en toe een bal erin kopt?
    Ik herinner me nog een vrij droog seizoen van hem. Toen gooiden fans hem het liefst het stadion uit.

    Like

   2. Nee, omdat hij momenteel topscorer van de eredivisie is, omhalen a la Van Basten maakt (niet een keer) balvast is, en omdat hij ook de beste kopper van de eredivisie is. En bovenal, een sportief speler zonder kapsones.

    Geliked door 1 persoon

   3. Zeg je goed, van de eredivisie. Dat is zijn plafond.

    Toch gek dat Barcelona, PSG, Man city, Ronald Koeman het meer in Frenkie zien zitten dan in Luuk. 🤔

    Zet die PSV bril eens af en sta eens open voor goed voetbal/goede voetballers.

    ps. Succes vanavond!

    Like

   4. Hoewel ik mijn middelbare schooltijd in Eindhoven spijbelde kom ik daar al jaren niet meer.

    Maar met enig leedvermaak zie ik Ajax-supporters lijden door de Nederlandse successen van PSV.

    Over de landsgrenzen gun ik Ajax een sporadisch succesje.

    Andere voetbalclubs in Nederland presteren toch niet …..

    Vrolijke groet,

    Like

   5. Ze balen inderdaad dat Ajax al even geleden kampioen is geworden maar Ajax is de grootste en bekendste club van Nederland. En dat zit die PSV’ers weer dwars.

    En ik baal dan weer dat PSV geen punten voor Nederland haalt in Europa. Word dan geen kampioen, denk ik dan.

    Like

  1. Wat je trouwens zei over dat PSV geen punten voor het Nederlands voetbal haalt….Ze waren tien jaar lang de enige Nederlandse club die punten haalden. Overwinterden elke keer in de CL. Nu doet Ajax het een keer en ja, dan is het weer hosanna bij iedereen. Nou ja, zo zal het altijd zijn.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ik verheug me nu al op de column van Hugo Borst morgen. Met z’n: Onana had alle vier die ballen (tegen Heerenveen) gehad.

    Like

   2. Nee, ik ga nog even door. Dus ik heb liever niet dat je al gaat slapen. En niet de hele wereld is tegen PSV hoor, dat is alleen de pers en het scheidsrechtersgilde. En af en toe een verdwaalde Groninger.

    Like

 2. Dat mag, en waarschijnlijk heb je gelijk omdat geen enkele Marokkaanse speler het redt, maar als je toch moet kiezen wie je liever in je ploeg hebt, dan neem ik Zyech.

  Like

   1. Ik hoorde de mensen die er verstand van hadden allemaal zeggen dat Ajax en PSV geen punten meer zouden laten liggen. Dus wat het voor zin heeft om er verstand van te hebben is mij niet duidelijk. Ik ben gewoon iets realistischer dan jij.

    Geliked door 1 persoon

   2. Ik zei gisteren tegen Linda dat je liep te etteren over voetbal. Begint ze keihard te lachen. Hermanus, die geeft helemaal niks om voetbal man. Boefje. Nou ja, mijn dochter zit nu op korfbal. Als ik daar iets over wil weten, roep ik je weer.

    Geliked door 1 persoon

   3. Da’s weer gek. Ik geef gewoon antwoord op jouw reacties en jij noemt dat etteren. 🤔

    En het wordt tijd dat Lin mij weer eens gaat lezen. Ik zit namelijk alweer een tijdje volop in de voetbalbizniz.

    Leuk, korfbal! Echt een sport voor jullie.

    Like

 3. Er zijn hier toch geen bloggers die de wens hebben dat Groningen Wereld Kampioen gaat worden ???
  met een juiste bril en een eerlijke blik op de ranglijst van de kleine Vaderlandse competitie zo elk weldenkend mens beter weten.

  Vrolijke groet,

  Like

   1. Ik kijk er met mijn eigen blik op. Het begon bij Jan van Halst. Die kon ik niet volgen met zijn lijntjes en cirkeltjes. Toen ging iedereen raar praten. Ook over opstellingen en systemen. Terwijl in de praktijk iedereen door elkaar loopt op het veld. Ook uitslagen zijn niet te voorspellen. Ik kan alleen zien wie goede voetballers zijn en wie niet, en ik zie dat er veel weerstand is tegen PSV. Hugo Borst bijvoorbeeld, Ajax fan van het eerste uur heeft geen goed woord voor ze over. Hetzelfde geldt voor Johan Derksen. Mensen gaan ze napraten en noemen dat verstand van voetbal hebben. Mijn zoontje heeft verstand van voetbal. Die kent elke speler.

    Geliked door 1 persoon

   2. Jij bent een emokijker, zoals er heel veel van zijn.
    Ik kijk zakelijker. Je kunt wel 11 goede voetballers opstellen maar dan heb je nog geen goed team. Ik kijk zum bleistift ook
    waar de middenvelders en verdedigers staan bij een aanval. Jij volgt de bal waarschijnlijk.
    Ik zet het beeld stil en leg mijn jongens het een en ander uit wat anders had gekund. Jij zit waarschijnlijk te schelden.
    En ook niet onbelangrijk, daar heeft Linnepin een punt, ik vind de uitslag niet zo belangrijk (behalve Oranje). Jij bent er waarschijnlijk dagenlang pissig over.

    Verder blijf je mijn vriend hoor, wat je ook zegt.

    Like

 4. Ik hoor het. Jij bent een stuk zakelijker. PSV is vier jaar met geluk kampioen geworden. Ik geloof vier jaar geleden 17 punten voor, drie jaar geleden heel veel geluk omdat Ajax het liet liggen in de laatste wedstrijd, twee jaar geleden werden ze geen kampioen, vorig jaar het hele jaar bovenaan gestaan, en dit jaar is er nog niemand kampioen.

  Geliked door 1 persoon

   1. Maar goed, voetbal is emotie. Zo moet je er ook naar kijken, anders kunnen ze het wel afschaffen. Ik herinner me ene Michels die zei hij Van Basten niet opstelde omdat hij zei dat de beste spelers niet het beste team vormden. Daar kwam hij snel van terug. Nu moet ik economie gaan uitleggen aan Hans. Groeten.

    Like

   1. Als commentator / verslaggever zie ik voor geen toekomst.

    Terwijl dat toch goed betaald …
    En plezierige werktijden geeft.
    En leuke lange vakanties geeft.

    Waarbij het reguliere slap ouwehoeren van jou toch echt een zeer geschikte kwaliteit is.

    Vrolijke groet,

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s